Miten ravintola voi pienentää hiilijalanjälkeään?
Toivo-ilmasto-ohjelma antaa onnistumisen avaimet nostamalla näkyviin tehokkaimmat ja vaikuttavimmat työkalut yrityksen ilmastovaikutusten ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Kaupan päälle Toivo lisää asiakasymmärrystä, vahvistaa brändikuvaa ja parantaa kannattavuutta.

Polku ilmastoviisaaseen ja kestävään liiketoimintaan
Toivo-ilmasto-ohjelmassa kartoitetaan lähtötaso kuntotestissä, valitaan toimenpiteet ravintolan toiveiden ja edellytysten mukaisesti, toteutetaan ohjelmaa ja viestitään tekemisistä.
Toivon kuntotestissä
Toteutetaan tarkka hiilijalanjälkilaskenta tai
Annetaan arvio ravintolan hiilijalanjäljestä
Tehdään asiakaskysely
Tehdään henkilöstökysely
Henkilöstökyselyllä selvitetään työntekijöiden tieto- ja motivaatiotasoa ilmastoasioissa. Asiakaskysely puolestaan kertoo asiakkaiden odotuksista ja valmiuksista ja ohjaa ravintolaa kestäviin toimenpidevalintoihin asiakaskeskeisestä näkökulmasta.
Toivon toimenpidevalikoimassa
Tunnistetaan vaikuttavimmat keinot ravintolan ilmastovaikutusten ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi
Valitaan itse mistä toimenpiteistä lähdetään liikkeelle ja miten ohjelmassa edetään
Halutessaan ravintola voi hyödyntää Toivon kumppaniverkostoa esimerkiksi
Hävikin seurannassa ja vähentämisessä
Kompensoinnissa
Toivon viestinnässä
Viestitään ravintolan ilmastotoimenpiteistä ja -tekemisistä asiakkaille kustannustehokkaasti
Ravintola saa käyttöönsä ohjelman viestintämateriaalit
Koulutetaan henkilökuntaa
Tarjolla on verkkokoulutusta ja tarvittaessa koulutuksia voidaan myös räätälöidä ravintoloille.
Valitsemalla Toivon ravintola saa monipuoliset ja valmiit viestintämateriaalit esimerkiksi ravintoloiden DS-näytöille, Facebook- ja Instagram-kanaviin sekä tietenkin merkin ravintolan ulko-oveen tai sisäänkäyntiin kiinnitettäväksi, joka osoittaa ravintolan tekevän Toivoa luovia toimia.
Liity mukaan Toivottamaan hyvää huomenta!